NOVINAR PAO POLIGRAF? Cvetkovićev slučaj prosleđen tužilaštvu

Ministar je naglasio da je Cvetković sve vreme bio na bezbednom mestu i da su uradjene sve zdravstvene analize

Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je izveštaj o slučaju novinara Stefana Cvetkovića sa njegovim iskazom prosleđen tužiocu i dodao da će Cvetković danas biti kod kuće.

Stefanović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da je bilo mnogo nelogičnosti u celom slučaju i u samoj Cvetkovićevoj izjavi.

Prema rečima Stefanovića, poligraf je pokazao da odgovori na nekoliko pitanja nisu bili tačni.

Kako je dodao Stefanović, na jedno od direktnih pitanja da li je u svemu učestvovao neko iz njegovog privatnog miljea, Cvetković rekao “ne”, a poligraf je pokazao da to nije tačno.

Očekujem da će on dati sva razjašnjenja, jer je popuno jasno da je u ovome učestvovalo više lica – rekao je Stefanović.

Prema rečima Stefanovića, nejasnoće unose svedočenja o tome da je Cvetkovića neko pratio i sat koji je pronadjen na mestu navodne otmice.

Rekao je da je sat pronadjen ispred vozila bio jedan od ključnih faktora, da su izolovani otisci i uzorci DNK, ali da pripadaju samo Cvetkoviću.

Dodao je i da su očevici sa lica mesta, kada su svedočili, rekli da su čuli normalan razgovor koji je trajao neko vreme, a da je potom Cvetković nestao.

Stefanović je naveo i da je novinar rekao da je praćen i da se nalazio na pumpi, sa koje su pregledani snimci, ali, kako kaže ministar, na njima nije bilo njega niti bilo kog drugog vozila.