Novosadske demokrate podnose ostavke

Članovi Predsedništva novosadskih demokrata, zbog loših rezultata na prethodnim izborima, ponudiće ostavke na narednoj sednici Gradskog odbora, rekao je danas predsednik Gradskog odbora DS u Novom Sadu Ilija Ćosić.

– Nismo zadovoljni našim izbornim rezultatom za koji se može reći da je katastrofalan i moralna je obaveza da ponudimo ostavke – rekao je Ćosić agenciji Tanjug.

Ćosić je rekao da je za utorak, 25. mart zakazao sednicu Gradskog odbora na kojoj će se analizirati rezultati parlamentarnih izbora.

– Dogovorili smo se da ćemo Gradskom odboru ponuditi ostavke i predložiti da raspiše nove stranačke izbore – rekao je on, dodajući da nije zadovoljan rezultatima izbora i da je to i moralna obaveza Predsedništva Gradskog odbora DS.

Ćosić je pojasnio da po Statutu DS, “posle izbora u državi idu i izbori u stranci”.

Portparolka novosadskih demokrata Jadranka Jovišić rekla je Tanjugu da će na narednoj sednici Gradskog odbora biti analizirani rezultati izbora i biti podnete eventualne ostavke.

– Predsedništvo Gradskog odbora ne može samo od sebe da podnese ostavku, već to mora da prihvati Gradski odbor, a kao i posle svih izbora i posle ovih ćemo imati debatu o ostvarenom rezultatu – rekla je Jovišićeva.

Na parlamentarnim izborima u Novom Sadu SNS je osvojila 46,28 odsto glasova, a DS 6,08 odsto i po ostvarenom rezultatu nalazi se na četvrtom mestu iza naprednjaka, koalicije SPS-JS- PUPS i NDS.