Nude glasove strankama kako bi dobili posao

Za lokalnu listu i za parlamentarne izbore nudim pet glasova za jedno stalno radno mesto, pošto smo svi nezaposleni, a porodica treba da nam preživi i gladni smo.

Na ovaj način je Beograđanin Momir Todorović ponudio glasove svoje porodice bilo kojoj stranci u Srbiji, ne bi li on, supruga ili jedan od trojice njihovih sinova uspeo da dođe do posla.

– To sam uradio pre svega iz revolta i očaja jer smo svo petoro nezaposleni. Slušam svaki dan kako treba zapošljavati mlade ljude, vidim da su svi političari okruženi mladima. Celim srcem to podržavam, samo kada bi bilo tačno ono što pričaju – priča Todorović za „Blic”, istakavši da su oglas povukli administratori sajta posle jednog dana i da nijedna stranka nije s njim kontaktirala.

– Pitam se da li to znači da stranke očekuju da svi mi (pedesetogodišnjaci bez posla) mirno, bez buke, polako umremo – kaže Todorović.

On objašnjava da glasove nije prodavao, pošto je to protivzakonito, već ih je ponudio u zamenu za stalan posao samo za jednog člana porodice kako bi, kaže, istoj toj državi mogli da „plate komunalije i ostale dažbine”.

Todorović je inženjer informatike, i dve godine je bez posla. Njegova supruga s vremena na vreme radi pod ugovorom ili na crno, dok su mu dvojica sinova završili srednju školu.

– Najstariji sin je na trećoj godini saobraćajnog fakulteta sa prosekom deset, ali više ne možemo da ga školujemo. Nažalost, nismo jedini – priča Todorović, istakavši da ne bi imao ništa protiv da čisti krug neke fabrike ili podiže rampu u nekoj firmi.

On kaže da je povodom oglasa dobio više od 300 poziva i komentara, da su ljudi kopirali njegov oglas i iz revolta ga ponovo postavljali.

 loading...