U petak je završena nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", dodeljene su nagrade vredne 135 miliona dinara, a ukupno je poslato više od osam i po miliona koverata. Za sve pristigle koverte pronađeno je efikasno rešenje.

 

Građani su dobili stanove, automobile, putovanja. Za veliki broj vrednih nagrada vladalo je ogromno interesovanje građana Srbije, o čemu najbolje svedoči osam i po miliona koverata koje su stigle na adresu nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”.

– Poslednja dva dana smo imali više od 400.000 koverata. To su bili dnevni rekordi u odnosu na februar, kada je počelo slanje – kaže Ivan Radak iz Naleda.

Dogovoreno rešenje za koverte iz nagradne igre bila je reciklaža.

– Koverte koje su učestvovale u nagradnoj igri ‘Uzmi račun i pobedi’ težile su gotovo 90 tona i one su odmah, dan nakon poslednjeg izvlačenja, reciklirane – navodi Radak.

Nagradna igra predstavlja jednu od 68 mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Podatak koji je RTS dobio u Poreskoj upravi pokazuje da je poraslo evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa za 30 odsto kod malih trgovaca i ugostitelja, što je veoma značajno jer je, kažu, siva ekonomija tu najzastupljenija.