Obrušila se zemlja na radnike Kolubare

Na radnike se obrušila zemlja na površinskom kopu D, dok su se nalazili u rotacionom bageru.

Veća količina zemlja obrušila se oko 17 sati na dvojicu radnika RTB Kolubara, koji su prošli bez povreda.Kako je rečeno u Birou za informisanje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, na radnike se obrušila zemlja na površinskom kopu D, dok su se nalazili u rotacionom bageru.

R. Đ. (55) iz Aranđelovca i D. V. (36) iz Županice, prevezeni su u ambulantu Crljeni, gde je konstatovano da nemaju povrede, već samo stresogenu reakciju, posle čega su pušteni na kućno lečenje, rekla je dežurna lekarka u toj ambulanti.

Elektroprivreda Srbije (EPS), u okviru koje posluje RTB Kolubara, saopštila je da u nesreći nije bilo povređenih, ali da su zbog pretpljenog stresa dva radnika preventivno prevezena na Vojno medicinsku akademiju.

Kako je navedeno, na Površinskom Polju „D” danas je došlo do havarije na bageru “glodar 10”, kada se na njega obrušila zemlja.

Oštećenje je, kako kažu, pretrpeo radni točak i prijemna traka tog bagera, koji radi na otkopavanju zemlje koja se nalazi iznad uglja, a proizvodnja uglja teče neometano.

Na teren su, kako se navodi, izašli predstavnici Direkcije za proizvodnju Elektroprivrede Srbije, službe rudarske inspekcije i nadležne inspekcije RB Kolubara.