Očekuje se dolazak Kurca u Beograd

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc boraviće sutra u poseti Beogradu, tokom koje će razgovarati sa srpskim rukovodstvom.

Kurc će se sastati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivanom Mrkićem, saopštile su pres službe predsednika, Vlade i MSP.

Austrijski ministar je, u intervjuu “Danasu” uoči dolaska, poručio da reformski proces u Srbiji, kao i dijalog s Prištinom, moraju da budu nastavljeni, a rezultati sprovedeni.

Na budućoj srpskoj vladi je da postavi svoje prioritete, ali je, kada je reč o evropskom putu jasno da “sve relevantne političke snage u Srbiji moraju da budu čvrsto posvećene nastavku približavanja EU”, rekao je Kurc, odgovarajući na pitanje kako bi prevremeni izbori u Srbiji mogli da utiču na put države ka članstvu u EU,

On je dodao da je Austrija ubedjena da je projekat evropske integracije nepotpun bez Zapadnog Balkana i da, stoga, verno podržava evropsku perspektivu za region.

“Svojom posetom želeo bih da ponovo potvrdim ovu poruku”, poručio je Kurc, koji će u sredu posetiti Beograd, a u četvrtak Prištinu, prvi put otkako je preuzeo tu dužnost.loading...