“OD KADA OSMACI MALTRETIRAJU PRVAKE?” Sin reditelja Srđana Dragojevića “na meti” starijih đaka

Najmlađi sin poznatog režisera Srđana Dragojevića našao se "na meti" starije dece. Dragojević na Tviteru pita: Od kada osmaci maltretiraju prvaka?

Srđan Dragojević
Wikipedia/Andriy Makukha

Dragojević je nedavno na toj društvenoj mreži objavio da je njegov najmlađi sin doživeo maltretiranje u školi kada mu je znatno stariji učenik oteo užinu.

Učenik osmog razreda danas je na odmoru oteo mafin mom sinu prvaku, zagrizao i bacio ga na zemlju. Sutra ću lepo da odem u školu, nađem dečaka, uzmem mu školsku torbu, dam mu broj telefona i kažem mu: ‘Neka mi se tvoji roditelji jave da im vratim torbu i da popričamo’. Drugačije ne može – napisao je režiser.

U sledećem tvitu on se obratio pratiocima:

Zaista ne znam da li je neko od vas roditelja imao iskustvo da osmaci maltretiraju prvaka. Ovo mi je četvrto dete u školi. Takav slučaj je ranije bio nemoguć, bar iz mog iskustva.

Dragojević je, ipak, posle sinovljeve reakcije odlučio da “spusti loptu”, pišu “Večernje novosti”:

Ideja moje supruge (prema kojoj sam bio veoma skeptičan) da se osmaku koji je maltretirao našeg prvaka uzme torba i ljubazno traži da se vidimo sa njegovim roditeljima i lepo popričamo, pala je u vodu. ‘Neću da budem tužibaba’, kaže naš prvak, još juče beba – naveo je režiser juče, takođe na Tviteru.

Podsetimo, u Srbiji se digla velika prašina nakon slučaja dečaka iz Zemuna koji je trpeo vršnjačko nasilje i zbog kog je hteo da se ubije. Nakon izveštavanja medija, dečak je prebačen u drugo odeljenje, a iz Ministarstva prosvete je stiglo saopštrenje u kom se, između ostalog, okrivljuju baš mediji zbog izveštavanja koje je dovelo do nasilja nad dečacima “nasilnicima”.loading...