OD SADA ĆE NAS ONI BRANITI: Veterani osnovali “Narodnu spasilačku gardu” (VIDEO)

NSG
facebookvideo/ screenshot

Svesrpski Savez Veterana "Bojevo Bratstvo" odlučilo je da osnuje humanitarno-spasilačku organizaciju pod nazivom "Narodna Spasilačka Garda".

 

–Ova organizacija je osnovana u želji da da svoj doprinos obezbeđivanju jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja Republike Srbije, a u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama i programskim ciljevima Svesrpskog Saveza Veterana “Bojevo Bratstvo” koji se odnose na humanu, socijalnu podršku i zaštitu građana, pripremu stanovništva i pružanje aktivne pomoći u prevazilaženju posledica prirodnih katastrofa, ekoloških, tehnogenih i drugih katastrofa, pomoć žrtvama prirodnih katastrofa, pomoć državi prilikom društvenih, etničkih i verskih sukoba, izbeglica i interno raseljenih lica, zaštite dobrobiti životne sredine i životinja, zaštitu istorijskih objekta, područja od istorijskog, kulturnog značaja za Republiku Srbiju i građane Srbije– navodi se u saopštenju ovog Saveza.

Ova strukturna članica Saveza Veterana vršiće svoje aktivnosti na teritoriji Republike Srbije, a po potrebi i na teritoriji drugih država u skladu sa zakonom i međunarodnim konvencijama.

–Osnivanje ove Organizacije je odgovor ratnih veterana na različite vrste opasnosti koje ugrožavaju: ljude, živote, imovinu, kulturna dobra, životnu sredinu– navodi se u saopštenju. 

Članovi “Bojevog Bratstva” pozivaju sve zainteresovane građane, lokalne samouprave, ustanove, škole, udruženja da se priključe.