Ogroman oblak nad Srbijom: Nestabilno vreme i narednih dana

Novi snimak američke svemirske agencje NASA otkriva kako u ovom trenutku izgleda nebo nad Srbijom snimljeno iz svemira. Džinovski oblak koji može da se vidi na ovom snimku izazvao je vanrednu situaciju u mnogim mestima u Srbiji, a izdato je i upozorenje Nišlijama da tek očekuju velike nepogode.

Na teritoriji centralne i istočne Srbije još večeras i sutra očekuju se lokalno olujne grmljavinske nepogode, a stabilnije i toplije vreme očekuje od 3. avgusta, kaže meteorolog Časlav Stanojević. Kao što snimak NASA pokazuje, Srbija nije jedina zahvaćena novim ciklonom. I u zapadnoj Bugarskoj i delu Makedonije takođe se do sutra očekuju jake grmljavine i obilne padavine, kao i na istoku i centralnom delu Srbije.

Sliku džinovskog oblaka nad Srbijom u punoj rezoluciji možete videti OVDE

Promenljivo vreme očekuje se i u Beogradu i beogradskom kraju, sa relativno obilnim padavinama, koje “neće biti obilne kao na području centralne i istočne Srbije”.

Kako je ranije danas saopstio RHMZ u Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama uglavnom u istočnim i južnim krajevima.
Oblak je zahvatio velike delove Balkana, Italije, Austrije, Češke i Slovačke

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 19, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni. I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno vreme, povremeno sa kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, a vetar će biti slab i umeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 19, a najviša dnevna oko 28 stepeni.