OGROMNA PREVARA: Novi detalji afere ministra Aleksandra Vulina (FOTO)

Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nedavno je dalo 226 miliona dinara organizacijama socijalne zaštite, a detalji o prevari se samo nižu!

Pre nekoliko dana je otkriveno da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin iz svog Ministarstva uputio neverovatnih 226 miliona dinara organizacijama socijalne zaštite koje niti ispunjavaju kriterijume konkursa, niti su postojale kada je on raspisan!

Naime, ogroman broj agencija je osnovan neposredno pred konkurs, a dobar deo njih čak i po isteku roka!

Čak 31 organizacija je osnovana samo mesec dana ranije, dok je nekoliko njih čak osnovano nakon raspisivanja konkursa 27. oktobra, što znači da postoje tri sedmice.

Još je zanimljivije to što se 70 odsto tih orgnaizacija ne bavi socijalnom zaštitom, već životom u selu ili ekologijom, a jedna uopšte i nije registrovana!

Čak ni to nije sve! Naime, šest organizacija koje su dobile novac od ministarstva imaju isti statut, ciljeve i aktivnosti!

Dakle, osobu koja je pisala ove statute je mrzelo i da ih malo prepravi u toku rada, ne bi li makar pokušala da prevaru izvede kako valja?

Podsetimo, Aleksandar Vulin je dao i svoj komentar o aferi koja drma Srbiju:

– Ja kao ministar nemam pravo da utičem na izbor projekata koji će biti finansirani. Pismeno smo se obratili Državnoj revizorskoj instituciji i pozvali ih da provere ovaj i sve konkurse koje je Ministarstvo organizovalo prethodnih godina – rekao je ministar za jedan list.