Okršaj na Filozofskom fakultetu: Profesor fotografisao studente koji protestuju, umalo tuča (VIDEO)

Studenti Filozofskog fakulteta, koji je već 15 dana u blokadi, tvrde da su se danas, na vrlo čudan način, našli na meti profesora Vasilija Gvozdenovića, prodekana za finansije . Profesor se, kažu akademci, oko 13 sati pojavio sa fotoaparatom u rukama i redom počeo da ih fotografiše!

Do problema sa profesorom došlo je, pričaju studenti, oko 13 sati danas, kada se uprava fakulteta spremala da održi sednicu nastavničkog veća.

– Uprava je htela da održi sednicu baš u amfiteatru, pa nas je optužila da zbog naše blokade fakulteta i barikada koje smo postavili ne može da dođe do amfiteatra. Te “barikade” su u stvari jedan transparent i stolice ispred stepeništa na kojima sede studenti. Pored toga postoji slobodan prolaz da se dođe do amfiteatra, kao i liftovi koje je uprava kasnije sama isključila – pričaju studenti, a prenosi Blic.

Videvši da studenti neće da pomere “barikade”, odnosno transparent i stolice, uprava je pozvala privatno obezbeđenje, ali osim manjih koškanja, ozbiljnijeg incidenta nije bilo. Bar dok se, kažu studenti, nije pojavio profesor Gvozdenović.

– Prišao nam je, držeći u rukama veliki fotoaparat. Išao je od jednog do drugog studenta i fotografisao. Jedan student je stavio ruku na blic, na šta je profesor burno odreagovao i počeo da viče “prestanite da me pipate”. Niko ga nije ni dodirnuo, a on je ubrzo otišao – kažu na Filozofskom.

Profesora Gvozdenovića bio je nedostupan za komentare.

Podsetimo, studenti drže fakultet u blokadi otkako je Uprava donela takvu odluku da sa 48 bodova mogu na budžet u narednu godinu studija, ali da preostalih 12 bodova koje prenesu moraju da plate. Jedan bod košta 2.000 dinara.

Studenti se bune i što na četvrtoj godini, koja zbog nastavničkih predmeta nosi 72 boda, fakultet dozvoljava studentima da prijave maksimum 70 bodova.

Studentski pokret: Neprimeren nastup Uprave fakulteta

– Danas oko 12:30 došlo je do okršaja između članova Uprave Filozofskog fakulteta i pripadnika Samoorganizovanog studentskog pokreta 2014 – naveli su u današnjem saopštenju pripadnici Pokreta, dodajući da se na priloženom snimku može videti „neprimeren nastup Uprave”.

Ovakvo ponašanje članova Uprave fakulteta je nespremnost na dijalog u vezi sa studentskim zahtevima i eventualnim okončanjem blokade nastave na Filozofskom fakultetu, ocenjuje se u saopštenju Pokreta.loading...