Oni traže ostavku ministra Stefanovića

Pokret 'Dosta je bilo - Saša Radulović' zatražio je večeras momentalnu ostavku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i objavljivanje doktorata svih javnih funkcionera.

Taj pokret je to zatražio na osnovu informacija iznetih na sajtu Peščanik, na kojem je izražena sumnja da je nekadašnji predsednik parlamenta a sada ministar policije Nebojša Stefanović plagirao delove svoje doktorske disertacije.

“‘Dosta je bilo” dalje zahteva od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da predloži izmenu zakona, kojom bi se uvelo obavezno objavljivanje svih doktorata i master radova na internetu”, navodi se u saopštenju.

Takođe je zatraženo od Vlade Srbije da objavi sve doktorate i master radove svojih ministara, državnih sekretara i članova kabineta, dok je od Skupštine Srbije zatraženo da to isto učini kada su u pitanju poslanici.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zatražio je objavljivanje doktorskih i master radova svojih predstavnika i od Vlade i Skupštine Vojvodine, od javnih preduzeća i javnih ustanova, od lokalnih samouprava ali i profesora Univerziteta.