Opasan trend: Dečaka na pruzi udarila struja, hteo da napravi ‘selfi’

Čačanin M.N. (18) doživeo je sinoć oko 22:30 strujni udar kada se popeo na cisternu na jednom od pružnih koloseka u Čačku. Njega je udarila struja jačine 25.000 volti, od čega je zadobio opekotine koje su zahvatile 25 odsto tela.

Kako „Blic” nezvanično saznaje, on je zajedno sa dvojicom drugova bio na pretovarnom koloseku u blizini železničke stanice, gde su se slikali mobilnim telefonima.

– U jednom trenutku mladić se popeo na cisternu i najverovatnije hteo da uradi selfi fotografiju. Kada je podigao ruku upao je u strujno polje i udarila ga je struja ogromne snage od 25.000 volti, budući da se radi o kontaktnom vozu koji je povezan sa strujnim vodom. Poređenja radi, ta struja je 150 puta jača od one iz utičnice – rekao je izvor iz „Železnica Srbije”.

Njegovi prijatelji odmah su pozvali hitnu pomoć, koja je došla za dva minuta. Zbrinut je u čačanskoj bolnici, gde je ustanovljeno da je strujni udar prouzrokovao opekotine drugog i trećeg stepena koje su zahvatile 25 odsto tela.
Prema rečima direktorke bolnice dr Jelene Bošković, pacijent je u stabilnom stanju prevezen na kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurhiju VMA u Beogradu.