Opasnost još nije prošla: Milan Beko stabilno, lekari oprezni

Stanje ranjenog Milana Beka je jutros stabilnije u odnosu na proteklu noć, saopštio je Klicinički centar Srbije. Beko je sinoć ranjen, sa jednim metkom u grudi a drugim u stomak. Lekari su ga operisali, nakon čega su rekli da su njegove povrede izuzetno teške.

Zbog težine i vrste povrede narednih pet do sedam dana postoje rizici, i nastavlja se sa njegovim intenzivnim lečenjem, dodaje se u saopštenju.

Biznismen Milan Beko je juče oko 17 sati ispred svoje kuće na Dedinju pogođen u stomak, a načelnik beogradske policije Veselin Milić rekao je da su najverovatnije dva izvršioca učestvovala u napadu na njega.

Beko je odmah posle ranjavanja operisan, a njegovo stanje je stabilno ali su povrede teške i opasne po život.

Na njega je ispaljeno mnogo više metaka, međutim vozač biznismena je povukao nazad u automobil i počeo da vozi u rikverc. I tako ga spasio. Iznenađeni napadač je ispalio još četiri hica koji su završili u “mercedesu”. Sa napadačem je bio je i saučesnik, odeven u crno i maskiran, koji je čuvao stražu.

Inspektori beogradske policije na mestu pucnjave sinoć su pronašli tragove za koje veruju da će ih dovesti do napadača na Milana Beka.

U cilju otkrivanja motiva napadača i njegove identifikacije, najvažniji je razgovor sa Milanom Bekom. Policija do sada nije imala saznanja da njemu neko preti kao ni naznake da bi neko mogao da puca u njega.