OPET GORI INTERNET ZBOG KRAGUJEVCA: Snimak medicinske sestre sa šaltera o kome priča cela Srbija (VIDEO)

Snimak na kome medicinska sestra puši cigaretu sedeći u bolničkom šalteru zapalio je društvene mreže, budući da autor snimka tvrdi da se sve ovo odigralo u Kliničkom centru u Kragujevcu, koji je pre samo nekoliko dana bio središte skandala koji se dogodio u dečijem dispanzeru.

YouTube Printscreen

Da je ovaj snimak zaista nastao u ovoj zdravstvenoj ustanovi, “Blic” je dobio potvrdu od direktora KC Kragujevc, dr Predraga Sazdanovića.

Kako se na snimku može videti, medicinska sestra je opuštno pušila svoju cigaretu na šalteru Centra za plastičnu hirurgiju tokom radnog vremena, dok su pacijenti čekali red za pregled čime je prekršila Zakon o zabrani pušenja.

Svima je dobro poznato da je pušenje u zavorenom prostoru zakonom novčano kažnjivo, a naročito je šokanto što se takvo kršenje zakona desilo u jednom zdravstvenom centru, tamo gde bi se to najmanje očekivalo.

Da je pacijent zapalio platio bi kaznu! Pošaljite snimak ministru zdravlja! Pa zato nemaju vremena da prime bolesno dete! – samo su neki od komenatara korisnika društvenih mreža na ovaj sporni snimak.

Snimak definitivno jeste autentičan, a to je “Blicu” potvrdio direktor KC Kragujevac.

Kako je za “Blic” izjavio Predrag Sazdanović, analizom snimka, napravljenom na odeljenju plastične hirurgije KC Kragujevac, utvrđeno je da je on snimljen pre četiri meseca. On je još dodao da se utvrđuju sve okolnosti kako bi se pokrenuo disciplinski postupak protiv medicinske sestre.

Svaki oblik kršenja zakona je povreda radne discipline i podrazumevaju se sankcije. U prethodne tri godine po raznim osnovama sankcionisano je više od 10 radnika nakon disciplinksog postupka. I u ovom slučaju, nakon utvrđivanja svih činjenica, biće preduzeti mere, a one mogu da budu raznolike – od opomene pa do novčanih kaze, odnosno umenjenja plate za 20 posto – rekao je Sazdanović za “Blic”.