OPOZICIJA OPTUŽUJE GRADSKU VLAST: “Ograda Varadinskog mosta je TRULA i OPASNA PO ŽIVOT!”

Varadinski most spaja Novi Sad sa Petrovaradinom.

Varadinski most vreme kiša vetar
Beta

Pokret za preokret optužio je danas gradske vlasti u Novom Sadu da su odgovorne za propadanje ograde na Varadinskom mostu u tom gradu i upozorili da takva ograda može da bude opasna po život gradjana.

Potpuno trula čelična ograda na Varadinskom mostu predstavlja pretnju za sve gradjane, jer rizikuju da se oslanjanjem na nju padnu u Dunav – navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se rdja i trulež prostiru duž svih 358 metara ograde gornjeg i donjeg profila i jasno se vide na nekim mestima ne samo korozija, nego i velike rupe.

Projektanti u saobraćajnom institutu CIP Beograd smatraju da nisu nadležni za pešački deo čelične konstrukcije. Medjutim, most je definisan kao gradski most i ne može fomalnost oko nadležnosti biti opravdanje za nebrigu i propadanje mosta. Ako je gradski most, jasno je ko je odgovoran i ko je dužan da spreči dalje propadanje ograde – piše u saopštenju.

Navodi se da pored opasnosti za gradjane, koje vrebaju usled puštanja u rad nedovršenog Žeželjevog mosta, što je potvrdila nedavna tragedija kada je poginuo jedan radnik, sada se javila i pretnja da ljudi nastradaju na davno završenom Varadinskom mostu.

Optužili su gradsku vlast i gradonačelnika Miloša Vučevića da objekte u svojoj nadležnosti potpuno neopravdano zapostavlja, dovodeći u opasnost živote ljudi.