OPREZ: Pojavili se lažni procenitelji šteta

- Radi se o neovlašćenim i nesavesnim pojedincima ili grupama koji nastoje da na taj način zloupotrebe i onaku tešku situaciju sugrađana, i treba ih prijaviti Policijskoj stanici - saopštio je Opštinski štab za vanredne sitauacije.

Na području Paraćina, koji je doživeo katastrofalnu poplavu, i gde je šteta procenjena na 2,4 milijarde dinara, pojavili su se lažni procenitelji šteta, pa iz Opštinskog štaba za vanredne situacije pozivaju građane da prijave policiji ukoliko se na terenu pojave neovlašćene osobe.

– Radi se o neovlašćenim i nesavesnim pojedincima ili grupama koji nastoje da na taj način zloupotrebe i onaku tešku situaciju sugrađana, i treba ih prijaviti Policijskoj stanici – saopštio je Opštinski štab za vanredne sitauacije.

Opštinska popisna komisija, zadužena za procenu šteta od poplava u Paraćinu završila je posao na terenu i sada dolazi isključivo po pozivu građana, ističeŠtab.

– Članovi popisne komisije su jedino ovlašćena lica za popis štete koju su poretrpeli građani, što potvrđuju legitimacijom. Svaku drugu situaciju u kojoj se bez poziva pojave lica koja se prestavljaju kao popisivači, građani treba da prijave Policijskoj stanici – stoji u saopštenju.

Trenutno na terenu ne radi ni opštinska ni državna komisija za procenu šteta od poplava “zato, svaki neovlašvćeni pokušaj popisivanja, građani Paraćina trebaju odmah da prijave policiji”, navodi se u saopštenju, koje je objavljeno i na zvaničnom sajtu opštine Paraćin.