Saobraćaj u Srbiji danas je otežan, sa smanjenom vidljivošću zbog slabog do umerenog snega koji pada u većem delu zemlje, saopštio je Auto moto savez (AMS S).

Putrari upozoravaju da je zbog niskih temperatura moguća i poledica, pa vozačima savetuju da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Na putevima I prioriteta kolovozi su uglavnom mokri, dok na putevima II i III prioriteta, preko planisnkih prevoja i u višim predelima snega ima do pet centimetara pa se vozačima savetuje da bez kompletne zimske opereme ne kreću na put.

Zbog čestih promena temperatura učestalija je pojava odrona, kojih trenutno najviše ima duž Đerdapske i Ibarske magistrale.

Na graničnim prelazima putnička vozila čekaju do 30 minuta.

Povlačenje Južne Morave i nabujalih reka u svoja korita, poboljšava prohodnost lokalnih puteva na području Vranja, Vladičinog i Crne Trave.

Danas počinju radovi na rehabilitaciji kolovoza na delu državnog puta I A reda broj 1 (Autoput E-75), na deonici Mali Požarevac – Ralja u desnoj kolovoznoj traci. Predviđeno je da se radovi izvode od 7.00 do 16.00, i da budu završeni do 31. januara.

Izvode se radovi na proširenju naplatne stanice “Stara Pazova” na državnom putu I A reda broj 1, (auto-put E-75), tokom kojih naplatna stanica radi smanjenim kapacitetom. Očekuje se da će radovi trajati do kraja aprila 2015.

Zbog kružne raskrnice na budućoj petlji Grdelica, potrebna je dodatna opreznost u vožnji, uz strogo poštovanje saobraćajne signalizacije.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Zbog radova na postavljanju betonskih elemenata na zrenjaninskom putu u razdelnom pojasu na državnom putu IB reda br 13, izemeđu Borče i Ovče od 22.00 do 5.00 biće izmenjen saobraćaj tako da će biti zatvorena po jedna saobraćajna traka u oba smera.

Na državnom putu I/B reda broj 21, deonica Kosjerić – Požega, u mestu Pesak, aktivirano je klizište. Saobraćaj se reguliše semaforskom signalizacijom naizmeničnim propuštanjem vozila.loading...