OPREZNO NA PUTU: Mokri kolovozi, moguće vremenske nepogode

Saobraćaj u Srbiji od jutros je umerenog intenziteta, obavlja se po mokrim kolovozima, a zbog mogućih vremenskih nepogoda, na vozače se apeluje da smanje brzinu i povećaju odstojanje između vozila, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMS S).

 

Vremenske nepogode biće praćene pojačanim vetrom i gradom.

Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su od 15 do 30 minuta.

Do 26. maja od 7 do 18 časova, zbog radova na redovnom održavanju biće izmenjen režim saobraćaja na delu državnog puta I A reda broj 1 (autoput E-75), na delu od petlje Velika Plana do petlje Požarevac, u smeru Niš-Beograd. Za vreme radova  će biti zatvorene vozna i zaustavna traka, a saobraćaj će se obavljati preticajnom trakom.

Do 31.05.2015. na državnom putu I A reda broj 1, deonica od petlje Vodanj do petlje Mali Pozarevac, u oba smera, od 7 do 17 časova izvodiće se radovi na košenju i sakupljanju trave u punom i srednjem pojasu autoputa.

Zbog radova na obilaznici oko Beograda izmenjen je režim saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, na obilaznica oko Beograda kod petlje Batajnica u dužini od 4,3km. Radovi se odvijaju desnom stranom autoputa u smeru Novi Sad-Beograd, dok će se saobraćaj obavljati levom stranom autoputa i to dvosmerno.

Od 28.04.2015.g. na državnom putu I A reda broj 1, (autoput E -75) zbog radova na deonici od petlje „Zmaj“ do naplatne stanice „Beograd“ na Bubanj Potoku, na delovima autoputa koji obezbeđuju nosače portala i polu-portala, u vremenu od 9 do 17 časova, (svakog dana, ukoliko vremenski uslovi dozvole), biće na snazi izmena režima saobraćaja. Tokom radova za saobraćaj će biti zatvore zaustavna kolovozna traka a saobraćaj će se odvijati voznom i brzom trakom. 

U vremenskom periodu od 7 do 19 časova, nastavljaju se radovi na sanaciji kolovoza na državnom putu I A reda, kod petlje „Dobanovci“, u smeru Beograd-Šid. Radovi će se izvoditi u voznoj i zaustavnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na delu državnog puta I A reda broj 1, (autoput Beograd-Niš), kod Aleksinačkog Bujmira, zbog klizišta za saobraćaj je zatvoren smer Niš – Beograd. Zbog izgradnje koridora 10, na delu auto-puta E-75 saobraćaj je preusmeren na paralelne puteve kod Grdelice, na deonici Vladičin Han – Vranje, između Poloma i Prevalca i kod Gramađe.

Saobraćaj je izmenjen na državnom putu I B reda br.15, kod fabrike Trivit u Vrbasu. Do 23. maja, od 7 do 15 časova, izmenjen je režim saobraćaja na državnom putu I B reda broj 44, deonica Predejane-Vladičin Han, usled radova na redovnom održavanju tunela Kržince, Manajle i Ličin Dol. Usled pojave klizišta došlo do izmene režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 21, deonica Petrovaradin-Irig.loading...