PA, DOKLE VIŠE? Ovo je vremenska prognoza za SEDAM DANA i ODVRATNA JE, a za naredna dva dana stiže i POSEBNO UPOZORENJE!

Leto je diglo ruke od nas, izgleda...

Oluja
Pixabay.com

U Srbiji se sutra biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima Srbije očekuju narednih dana moguća su i izlivanja pojedinih reka.

Pljuskovi i grmljavine prognozirane su naročito u centralnim i južnim krajevima Srbije, gde se očekuje od 20 do 30 mm kiše za 24 sata, lokalno i više.

Prema hidrološkom upozorenju RHMZ, tokom 23. i 24. jula mogući su manji bujični vodotoci na slivovima Jadra, Kolubare sa pritokama, Jasenice, Kubršnice, Lepenice, Crnice, Lugomira i Resave, kao i na gornjem delu sliva Zapadne i Južne Morave biće u porastu sa mogućnošću lokalnih izlivanja”.

Vetar će suta biti umeren, u Vojvodini, planinskim predelima i u Timočkoj krajini ponegde i jak, severozapadni.

Najniža temperatura biće od 15 do 20 stepeni Celzuijusovih, a najviša od 24 do 29 stepeni Celzijusovih, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 19 stepeni, najvisa oko 26 stepeni.

I narednih sedam dana kišovito

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, naročito u centralnim i južnim krajevima Srbije.

Na severozapadu će biti uglavnom suvo, a temperatura oko prosečnih vrednosti za poslednju dekadu jula.