Pajtić: Ukoliko se nastavi ovakva politika pristaćemo na ‘reformatiranje’ Vlade

Predsednik Demokratske stranke (DS) i premijer Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da će ta stranka pristati na, kako se izrazio, 'reformatiranje' Vlade Vojvodine samo ukoliko se nastavi politika koja je vođena do sada.

– Samo ukoliko je moguće obezbediti nastavak politike koju smo vodili do sada na stabilan način i u periodu do izbora 2016, pristajemo na reformatiranje – rekao je Pajtić u intervjuu za Danas.

Pajtić je ocenio da je Vlada Vojvodine pokazala dobre rezultate, smanjila nezaposlanost, privukla investicije i štitila prava nacionalnih zajednice, zbog čega je potrebno obezbediti nastavak njene politike.

On je podsetio da je lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor predsednik vojvođanskog parlamenta, ali je dodao da se DS neće protiviti ako se SVM i Liga socijaldemokrata Vojvodine dogovore o promeni predsednika skupštine.

– Zbog građana je važno da se ova nategnuta situacija, koju je izazvao SNS potplaćivanjem i ucenjivanjem poslanika, što pre završi. Naprednjaci su stranka koja se deklarativno zalaže za borbu protiv korupcije, a uveli su korupciju u parlamentarni život u Vojvodini da bi povećali brojnost svoje poslaničke grupe –  rekao je on.

Govoreći o mestu pokrajinskog premijera, Pajtić je rekao da je logično da politički konkurenti pokušavaju da ospore rezultate Vlade Vojvodine ali da će DS, kao stranka koja ima pet do 10 puta više poslanika nego potencijalni partneri, ipak sama odlučiti ko će biti pokrajinski premijer.

– Naravno, naši partneri imaju alternativu da većinu formiraju sa SNS, SPS, D S S, Radikalima i Trećom Srbijom i, prema njihovim izjavama, oni i tu alternativu razmatraju – rekao je Pajtić.