PALMA UŠTEDEO, PA ČASTIO: Oko 30.000 učenika iz Jagodine dobilo BESPLATNO LETOVANJE

Besplatno letovanje od grada Jagodine do sada je dobilo 30.000 učenika, a predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma danas je izjavio da novac za to potiče iz štednje u budžetu.

Dragan Marković Palma
Wikipedia

Marković je u obilasku srednjoškolaca koji letuju u Paraliji u Grčkoj objasnio da taj grad prethodnih 13 godina šalje učenike na letovanje o trošku lokalne samouprave.

Pitanje koje nam najčešće postavljaju je odakle su nam pare. Mi smo jedini grad u Srbiji gde članovi gradskog veća ne primaju platu, niti odbornici primaju nadoknade i jedini grad koji nema komunalnu policiju. Rezultat toga je štednja u budžetu – rekao je Marković.

On je kazao da učenici koji završe četvrti i osmi razred osnovne škole letuju u Buljaricama u Crnoj Gori, a srednjoškolci u Paraliji u Grčkoj, i da nikada nisu napravili nijedan incident na letovanju.

U Grčkoj trenutno letuju maturanti Ekonomske škole “Slavka Djurdjević” i Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”, a na putovanja idu i njihovi nastavnici, profesori, direktori škola, lekari i obezbedjenje.