Pošto građani sada znaju kako izgledaju te torte, ne treba da ih kupuju ako se ponovo pojave, upozorio je Saša Milenković, predsednik komisije

Brojni propusti radnika Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća” u proceduri odlaganja otpada doveli su do afere „torta”.

Umesto da budu uništene, kako je naloženo, 18.432 torte renomiranog kragujevačkog proizvođača su zbog tih propusta uoči praznika završile u ilegalnoj prodaji na ulici po ceni od 50 dinara. Ovo je zaključak Komisije za ispitivanje ovog slučaja, koji je usvojilo Gradsko veće Kragujevca.

Saša Milenković, predsednik ove komisije, izjavio je da nisu sve torte prodate na ulici uoči praznika, pa postoji mogućnost da su ih nelegalni prodavci ponovo stavili u zamrzivače i čekaju pogodan trenutak da ih ponovo izbace u prodaju.
– Pošto građani sada znaju kako izgledaju te torte, ne treba da ih kupuju ako se ponovo pojave na ulici, upozorio je Milenković.

On je naveo da je glavni propust taj što su torte ušle na deponiju upakovane, a morale su da se izvade ili obeleže.
– Zatim, u papirima „Čistoće” piše da su torte uništene, što nije učinjeno. Portiri su na deponiji 24. decembra oko 15 časova digli rampu i omogućili da na smetlište ulaze i izlaze vozila koja su odnosila sve torte. Na snimcima video-nadzora vidi se da je petnaestak vozila ušlo na deponiju do mraka, a u zvaničnom izveštaju sa deponije piše da je do 19.20 – do trenutka izlaska poslednjeg vozila, evidentiran ulazak samo pet vozila fizičkih lica – izjavio je Milenković.

Podsetimo, prošle subote su privedeni direktor JKP „Čistoća” Dejan Raonić (50) i četvorica radnika ovog preduzeća. Posle saslušanja, pušteni su da se brane sa slobode.loading...