PET MESECI OD ZLOČINA POSLE KOG U SRBIJI VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Pokrenut Tijanin portal

U trideset i dva minuta po ponoći, kada se navršilo tačno pet meseci od nestanka petnaestogodišnje devojčice Tijane Jurić iz Subotice, koja je iste noći kada je oteta monstruozno ubijena, u znak sećanja na nju, počeo je da radi portal sa njenim imenom www.tijana.rs.

Početno zamišljen kao “Tijanin sajt” od nekoliko stranica njene biografije i osnovnih podataka o sudskom postupku, prerastao je u portal sa stranicama i rubrikama, na kojem će pored najnovijih informacija o suđenju, biti predstavljene i sve aktivnosti u vezi sa usvajanjem “Tijaninog zakona”, uvođenju sistema “Tijana alert” i početak rada portala Nestali.rs i Pedofili.rs ili nekih sličnih adresa, pišu Novosti.

Osim toga, pratiće se i sve u vezi sa usvajanjem predloga da po jedna ulica u Subotici i Bajmoku ponese Tijanino ime. Ideja je i da se na divljoj deponiji između Alekse Šantića i Čonoplje, gde je posle 13-dnevne potrage pronađeno Tijanino beživotno telo, izgradi memorijalni park.

Igor Jurić, otac ubijene tinejdžerke iz Subotice, za čiju je monstruoznu smrt osumnjičen Dragan Đurić iz Surčina, podneo je inicijativu za izmenu Zakona o policiji, konkretno člana 72, u vezi sa postupanjem prijave nestanka. “Tijanin zakon” predviđa da se sa potragom za nestalim detetom počne odmah po prijavi roditelja, a ne da se kao sada, čeka da protekne 48 sati.

Na sajtu je premijerno objavljena i pesma o Tijani, koju je napisao glumac Žarko Laušević.