POČINJE JESENJE ZASEDANJE: Poslanike dočekuje POČASNA GARDA, a ovo je današnji DNEVNI RED

Skupština Srbije danas počinje redovno jesenje zasedanja, a na prvoj sednici razmatraće se izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više medjudržavnih sporazuma.

Skupština
Beta

Poslanike će dočekati ispred Doma Narodne skupštine počasna grada, a na počeku sednice koja je zakazana za 10 sati, intoniraće se himna.

Redovno jesenje zasednje počinje prvog radnog dana u oktobru i ne može trajati duže od 90 dana.

Na dnevnom redu prve sednice je i Sporazum vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode i Sporazuma o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa.

Razmatraće se potvrdjivanje Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi, koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru, koji je podneo Odbor za pravosudje, državnu upravu i lokalnu samoupravu kao i utvrdjivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u medjunarodnim parlamentarnim institucijama.

Na dnevnom redu je izbor članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije i Dosta je bilo.