Počinju gužve: Pojačan saobraćaj na graničnim prelazima

Prema informacijama Uprave Granične policije, pojačan je saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom i Batrovcima sa Hrvatskom, na ulazu u Srbiju rade po pet kanala, a vreme zadržavanja je oko 30 minuta.

Oko 30 minuta je vreme čekanja putničkih vozila na izlazu iz naše zemlje ka Makedoniji na graničnom prelazu Preševo, dok se na graničnom prelazu Brodarevo sa Crnom Gorom na izlazu iz naše zemlje ista kategorija vozila zadržava od 30-60 minuta, saopštio je AMS S.

Prema informacijama sektora za naplatu putarine na naplatnoj rampi Stara Pazova zadržavanja su oko 15 minuta u smeru ka Beogradu, dok se u suprotnom smeru ne čeka duže od pet minuta.

Pojačan je saobraćaj i na ostalim naplatnim stanicama, ali za sada nema dužih zadržavanja od par minuta.

Povoljne vremenske prilike omogućavaju da se saobraćaj ovog jutra obavlja bez većih problema na najfrekvetnijim putnim pravcima, gde se ujedno u prvim popodnevnim časovima očekuje i pojačan intezitet saobraćaja.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 83 saobraćajne nezgode, u kojoj su 44 osobe povređene, a tri osobe su izguble žživot.

U Beogradu je evidentirano 30 saobraćajni nezgoda u kojima je 17 osoba povređeno.