Pohlepni poslanici ‘preleteli’ kod Vulina zbog nostalgije i formiranja ličnosti

Vojvođanski poslanici Svetlana Selaković i Zoran Tankosić brže bolje su prešli u Pokret socijalista, čiji je lider Aleksandar Vulin. Iako su odmah po 'preletanju' dobili nove poslove, oboje tvrde da iza njihove odluke stoje neki sasvim drugi razlozi.

Poslanik Zoran Tankosić je u Vulinovu stranku prešao iz DS -a.

Miroslav Vasin, predsednik vojvođanskih demokrata, kazao je za „Blic” da je „Tankosiću ponuđeno da to učini u zamenu da postane notar u opštini Plandište”.

Međutim, Tankosić ima drugačije objašnjenje.

– Tačno je da sam položio stručni notarski ispit. Čekam konkurs za prijem novih notara i razmišljam da se prijavim. Ali, za prelaz u Pokret socijalista presudno je što sam devedesetih godina bio član JUL-a u kojem je potpredsednik bio Aleksandar Vulin – kazao je Tankosić za „Blic”.

– Poslanica Svetlana Selaković je za prelazak iz DSS u Pokret socijalista nagrađena zavidnim i dobro plaćenim radnim mestom zamenika direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje – izjavio je juče Milenko Jovanov, predsednik Pokrajinskog odbora DSS, ocenivši pritom da njen prelazak iz stranke moderne desnice u levičarski pokret govori da su joj materijalni interesi iznad ideologije.

U odgovoru na optužbe dojučerašnjeg stranačkog kolege, Selakovićeva je za „Blic” kazala da „za zamenika direktora Fonda PIO nije imenovana po političkoj liniji, već na osnovu stručnosti.”

Navodeći da je pre učlanjenja u DSS više godina bila u G17 plus, istakla je da nije promenila stranku „zbog desnice, već zbog državotvorne politike Vojislava Koštunice”.

– Sada sam izabrala Pokret socijalista jer sam se kao ličnost formirala u vreme samoupravnog socijalizma. Bliska mi je levica i socijaldemokratija, a ne vrednosti koje Milenko Jovanov baštini – odgovorila je ona.

 loading...