POLA SRBIJE JE POTOPLJENO: Padavine se nastavljaju i danas, ali EVO KAD ĆE KONAČNO STATI!

I za danas meteorolozi prognoziraju obilnije padavine.

Kiša
Beta

U Srbiji se i danas očekuje kišovito i nestabilno vreme. Obilnije padavine, praćene grmljavinom očekuju se na području Beograda, Negotina, Kraljeva, Kragujevca, Niša i Loznice.

Maksimalna dnevna temperatura biće od 23 do 27 stepeni.

U Beogradu se i danas očekuju pljuskovi. Jutarnja temperatura biće 15, a maksimalna dnevna 23 stepena Celzijusa.

Potreban je dodatan oprez jer se očekuju i porasti vodostaja na rekama. Tokom 08. jula očekuju se porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, Banatskim vodotocima, Kolubari sa pritokama, Drini, Limu i Jadru, kao i na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi i Bjelici sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa.

Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguća su lokalna izlivanja.

Prema najavama meteorologa, kišovito vreme nas očekuje do polovine sedmice.

Kišovito vreme očekuje se do utorka, ali će intenzitet i učestalost padavina oslabiti narednih dana. Biće lokalnih pljuskova, u pojedinim mestima sa količinom padavima od 10 do 20 litara po kvadratnom metru – kazao je meteorolog Nedeljko Todorović.

U sredu se, kaže, prognozira toplije i sunčano vreme, a od četrvrtka pretežno sunčano, u popodnevnim satima retka pojava kratkotrajnih pljuskova.

Meterolog navodi da se u narednih desetak dana ne očekuju vrućine sa temperaturama iznad 30 stepeni.loading...