Policija ovog leta ima nove metode za ‘lov’ bahatih vozača

Saobraćajna policija će tokom celog letnjeg perioda obavljati pojačanu kontrolu na putevima jer se u tom periodu održavaju brojne manifestacije, a uobičajena je pojačana frekvencija vozila u saobraćaju zbog sezone godišnjih odmora, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

– I ove godine imaćemo posebne aktivnosti i kada se radi o Egzitu i Guči i tokom celog letnjeg perioda saobraćajna policija vršiće pojačanu kontrolu na različite načine – rekao je on za RTS.

Rebić je objasnio da se, pored uobičajene kontrole, uvodi dodatna helikopterska i motociklistička kontrola.

Govoreći o uzrocima saobraćajnih udesa, on je rekao da su to najčešće nedozvoljena brzina, psiho-fizičko stanje vozaca i savetovao vozačima da na put kreću samo kada su odmorni i psihofizički spremni za putovanje.

On je rekao da se u svakoj saobraćajnoj policijskoj ispostavi obavlja analiza da li je u prethodnom periodu aktivnost saobraćajne policije bila adekvatna, a takodje se analizira da li se vršila kontrola brzine, kontrola alkoholisanosti…

– Mi u našem delokrugu gledamo da predupredimo da ne dođe do saobrajnih nezgoda –  rekao je Rebić i pozvao i druge subjekte da se uključe u to jer, kako je kazao, ima dosta prostora da se stanje u toj oblasti unapredi.

On je podsetio da su jul i avgust meseci koji su najopterećeniji obzirom da je veliki protok saobrahaja što zbog brojnih manifestacija, što zbog sezone godišnjih odmora.