Policija u potrazi za Počučom: Sud naložio privođenje!

Viši sud u Beogradu ponovo je danas naložio policiji da privede bivšeg portaprola Posebnih jedinica policije Radomira Počuču (44), na sledeće suđenje 27. novembra, jer se po drugi put zaredom nije pojavio na suđenju, niti je sud obavestio o razlozima nedolaska.

Sud je ponovio svoju naredbu od 17. septembra jer se Počuca, ni tada kao ni danas nije se pojavio u sudnici.
Njemu bi trebalo da počne suđenje za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, zbog poziva na prebijanje „žena u crnom” upućenog preko Fejsbuka.

Za to krivično delo nije predviđena obavezna odbrana od strane advokata, koji su u štrajku od 10. septembra u Beogradu.

Mediji su preneli da je Počuča, koji je radio i kao novinar i voditelj TV Pink objavio na svom profilu na Fejsbuku da je trenutno u Ukrajini, gde se navodno bori na strani proruskih trupa.

On je optužen jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta, dok je još bio portparol PJP pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da „ne troše pesnice između sebe”, već da se udruže i da pretuku „Žene u crnom” koje su na Trgu republike u Beogradu obeležavale 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Postupak protiv njega sprovelo je Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, jer je krivično delo izvršeno preko interneta.