Ponovo predloženo ukidanje vanredne situacije u Šapcu

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Šapca usvojen je zaključak Saveta za zdravlje o ispunjavanju svih uslova za ukidanje vanredne situacijije na području grada Šapca.

Imajući u vidu zaključak ovog tela, stabilnu epidemiološku situaciju i povoljan vodostaj Save, članovi Štaba za vanredne situacije još jednom su predložili ukidanje vanredne situacije koja traje već četiri sedmice.

Predlog će biti upućen Republičkom štabu za vanredne situacije.

Juče su komarci zaprašivani iz osam vozila. Štab je naložio da četiri vozila budu svakodnevno stacionirana u Šapcu i na raspolaganju za tretiranje koje će se obavljati svakog dana dok se ne postignu željeni efekti.

Republičkim organima upućena je molba za pomoć u preparatima. Odobren je zahtev lokalnih ugostitelja upućen Odeljenju za inspekcijske i stambeno-komunalne poslove o produženom radnom vremenu tokom svetskog prvenstva u fudbalu.

Usvojen je predlog Direkcije za poljoprivredu za upućivanje hitne pomoći 21 domaćinstvu čiji je jedini izvor prihoda bio poljoprivreda.

Jeremiji Bogdanoviću iz Orida, koji je u poplavama izgubio 180 ovaca, Direkcija za poljoprivredu doniraće 18 jagnjadi za početak nove proizvodnje.