'Od danas nas očekuje hladnije i kišovito vreme. Sneg će padati u planinama, a od nedelje se padavine očekuju i u nižim predelima', ističe meteorolog.

Nakon skoro dve nedelje prilično toplog vremena za januar, kada su temperature išle i do plus 13 stepeni, od danas ponovo nastupa zima.

Ako ste odložili kape i rukavice, vreme je da ih opet vratite jer se za vikend najavljuje vejavica, sneg i temperatura u minusu.

– Od danas nas očekuje hladnije i kišovito vreme. Sneg će padati u planinama, a od nedelje se padavine očekuju i u nižim predelima. Intenzitet padavina počeće da slabi od ponedeljka – kaže za Dnevno.rs meteorolog Nedeljko Todorović.

Najveća količina padavina očekuje se za vikend, u petak i subotu, ali tada će sneg padati samo u planinama.

– Svakog dana temperatura će sve više padati, tako da se u nedelju i ponedeljak susnežica i sneg očekuju i u nižim predelima – ističe meteorolog.

Kako kaže Todorović, ne očekuju nas niske temperature kao što je bilo u novogodišnjoj noći, ali će svakako biti hladnije.

Foto: Foter/angelocesare / photo on flickr

– U toku sledeće nedelje moguć je slab mraz, temperatura će biti oko minus dva, tri stepena. Prvih nekoliko dana naredne sedmice biće hladno vreme, ali to su prosečne temperature za ovo doba godine – objašnjava naš sagovornik.

Prema rečima meteorologa, dnevna temperatura biće od nule do tri, četiri stepena u plusu, dok će minimalna biti oko minus tri stepeni Celzijusovih.

Na pitanje da li će se i Beograđani grudvati za vikend, Todorović kaže da se u prestonici očekuje malo padavina.

Snega će biti i u Beogradu za vikend, ali vrlo malo. Pitanje je da li će se sneg zadržati u prestonici. U nedelju ujutru i uveče moguća je susnežica, a preko dana će padati kiša.

Moguće padavine su i u ponedeljka, ali to je sve neizvesno – objašnjava Todorović.

Hladnije vreme u Srbiji zadržaće se narednih desetak dana.
– Od nedelje, 25. januara do 5. februara biće hladniji period, ali to je sve normalno – zaključuje naš sagovornik.loading...