U toku je sanacija štete koje su poplave napravile na jugu Srbije, a ne očekuje se ponavljanje takvog scenarija, izjavio je danas pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bojan Tomić.

“Svi mostovi koji su bili u opasnosti sada više to nisu, sledi sanacija nekoliko manjih mesta, a doći će i do snižavanja vodostaja Južne Morave”, kazao je Tomić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Kako je objasnio, niko u Predejanima gde se sinoć izlila Južna Morava nije ugrožen, a građanima se dopremaju neophodne stvari.

Prema njegovim rečima, poplave koje su zadesile Bosilegrad su uglavnom posledica klizišta, a ekipe se nalaze na terenu kako bi sanirale štetu.

“Mi ćemo raditi na sankcionisanju onih koji budu bacali smeće, ali moramo svi zajedno da radimo na edukaciji u toj oblasti”, naveo je Tomić.

Poplave su, kako je juče ocenio ministar za vanredne situacije Velimir Ilić, napravile veliku štetu u Bosilegradu, Vranjskoj Banji, Surdulici, Vladičinom Hanu i u Grdelici.

 loading...