Posla ima samo za ćerke i sinove: Mama joj sredila mesto u RFZO uprkos zabrani zapošljavanja

Aleksandra Gazivoda, savetnica direktora za medije u RFZO, pre manje od mesec dana zaposlila je ćerku Ivonu Matulić (29) u toj državnoj ustanovi, bez obzira na Zakon o zabrani zapošljavanja u državnom sektoru

Ivona, koja je po zanimanju arhitekta i dizajnerka nakita, dobila je posao u Fondu u vreme kada je na snazi Zakon o zabrani zapošljavanja u državnom sektoru. Ćerka primljena je na mesto šefa odseka za kontrolu javnih nabavki, saznaje Blic.

Međutim, u odgovorima koje je dala Ivonine majka Aleksandre Gazivode nigde se ne pominju javne nabavke. Upravo suprotno, Ivonino zaposlenje predstavljeno je kao nužno, a njeno znanje preko potrebno zbog saniranja šteta nastalih od poplava koje su nedavno zahvatile Srbiju.

– Ivona je došla na poziv RFZO i primljena je na određeno vreme u trajanju od tri meseca. Njen zadatak je hitan rad na saniranju oštećenja izazvanih poplavama na nizu objekata RFZO koje je neophodno hitno sanirati – objašnjava njena majka Aleksandra Gazivoda.

Postavlja se pitanje koji su to oštećeni objekti Fonda u poplavama, s obzirom na to da o tome ne postoji nijedan zvanični podatak. Takođe, ukoliko se Ivona stvarno bude bavila poplavama, ko će onda biti šef i kontrolisati javne nabavke koje Fond gotovo svakodnevno raspisuje.
S obzirom na to da se ovde radi o zapošljavanju u državnoj službi uprkos zabrani, u Ministarstvu finansija, čiji je to resor, nisu hteli da odgovore koliko je novih ljudi došlo u RFZO u prethodna tri meseca. Na njihovom sajtu najnoviji podaci o zapošljavanju i angažovanju u javnom sektoru iz januara su ove godine.

Sa druge strane, radna biografija Gazivodine ćerke je impresivna, ali svakako ne odgovara poslu koji obavlja. Naime, ne očekuje se od jednog arhitekte koji ima pet godina radnog iskustva u arhitektonskim biroima „Velmož” i „Arhid”, u radu na inostranim projektima, kao što je, recimo, veliki šoping centar u Azerbejdžanu, ili na luksuznim objektima za diplomatske skupove u Mingečauru da sada sedi u svojoj kancelariji i bavi se poplavom za samo 63.000 dinara.loading...