POSLANIK OMEROVIĆ O PRIVOĐENJU NA AERODROMU: “Zgrčim se, creva počinju da mi se prazne… a u ruci 3 karmina i parfem…”

Meho Omerović
prints screen/youtube.com/RTV Novi Pazar

Poslanik SDPS-a na čijem je čelu Rasim Ljajić opisao je incident na aerodromu u Frankfurtu, zbog kojeg je priveden i označen kao lopov iz fri-šopa.

 

Poslanik Meho Omerović je još je na letu Beograd-Franfurt osetio stomačne probleme i ušao u avionski toalet, što, kako navodi, mogu da potvrde i njegove kolege iz delegacije sa kojima je krenuo na službeni put.

– Stižemo na aerodrom i imamo kratko vremena do konekcije na šalteru 32 za let za Brisel, treba da ga uhvatimo, polako se svi upućujemo ka tom gejtu. Ja u jednom trenutku primetim usput one male fri-šopove koji nemaju čak ni svoje korpe, vidim akcija 30 odsto sniženje parfema, priđem, uzmem jedan parfem i tri karmina, imam ranac na desnom ramenu, i u jednom trenutku osećam stravičan, snažan, neizdrživ bol u stomaku, kao da mi je neko zabio nož. Sagnem se, zgrčim se, ispustim ranac i odjedanput osećam kako creva počinju da mi se prazne. Uspaničim se, izbezumim se i gledam gde su strelice za toalet, samo sam istrčao, bio u toaletu 10-15 minuta svestan da u ruci držim parfem i karmine. Posle se vraćam ka fri-šopu i vidim mlađeg čoveka u civilu i daje mi znak da priđem, ja u hodu prilazim kasi i kažem: “Znam, znam, medicinski problem, objasniću” – počinje Omerović priču o ovom gotovo filmskom incidentu na frankfurtskom aerodromu.

On je, gostujući u jutarnjem programu na Prvoj televiziji, objasnio da je momak iz obezbeđenja “pomislio da on ko zna šta još ima u rancu”, te krenuo da “rovari po njemu”.

– Ja mu objasnim o čemu se radi i on me dovede do kase, izlazi račun, moram da dam pasoš i bording kartu, vadim i novac da to platim i on tad vidi moj pasoš i pita me: “Je l` to diplomatski pasoš”, ja kažem: “Jeste”, kaže on: “Sačekajte”. Zvao je nekoga 2-3 puta, pričao na nemačkom, ali ja ne znam nemački osim par reči iz partizanskih filmova. On kaže: “Sačekajte, doći će policija”, dolazi posle 20 minuta stariji policajac sa bradom i mlađa policajka, ja ponovim šta se desilo, on pogleda pasoš i bording kartu, telefonom fotografiše jedno i drugo i pruži mi ruku: “Doviđenja, srećan put”. Nisam se pozvao na diplomatski status, jer me to niko nije ni pitao, ja u tom trenutku imam samo diplomatski pasoš, jer sam na službenom putu. Te stvari koje sam želeo da kupim su ostale tamo i završena priča – ističe poslaniik.

On ogorčeno objašnjava da je, po dolasku u Brisel, svim kolegama ispričao šta se desilo, kao i da ni najvećem neprijatelju ne bi poželeo tu vrstu neprijatnosti koju je doživeo.

– 60 godina punim iduće godine, a sad sam ja kao lopov u pokušaju, kradem po fri-šopvima i to u trenutku kada sam član delegacije koja se bavi pitanjima bezbednosti. Svako ima pravo da traži se nekom oduzme poslanički imunitet, ali oduzeti ga posle nečega što stoji i u policijskom izveštaju – da sam priveden, identifikovan pasošem, izjavio da je to jedini dokument koji imam kod sebe, načelnik rekao da me puste kad mi se uzmu lični podaci i protiv mene nije podneta krivična prijava. Oni su kontaktirali i obavestili konzulat – završava Omerović.