POTRESNA ISPOVEST SESTRE DABOVIĆ: Trpela nasilje od oca, a poznati sportista pokušao da je SILUJE! (VIDEO)

Jelica Dabović
Printscreen

Jelica Dabović, bivša košarkašica "Partizana", gostovala je jutros u Jutarnjem programu koji vode Jovana Joksimović i Srđan Predojević kako bi promovisala svoju knjigu "Tajna jednog osmeha".

 

U pitanju je autobiografska priča o pretpljenom nasilju koji je Jelica, kako tvrdi pretpela, od svog oca Milana. Kako je navela, pored nje nasilje su pored nje trpele i njene sestre, uspešne košarkašice Ana i Milica, kao i njihov brat.

Međutim, poražavajuća činjenica da je članovi porodice nisu podržali u tome da otvoreno govori o nasilju, samim tim nisu prisustvovali ni promociji, a otac je prekinuo svaki kontakt s njom.

Svi smo živeli 24 sata u strahu, a moja majka kao da je razvila neku svoju sposobnost, pa je uvek govorila, “Popraviće se on, bolji je u odnosu na ono kakav je nekada bio”, ali niko od nas nikada nije video to poboljšanje mog oca – rekla je Jelica i dodala da je bilo i situacija da joj otac, čak, preti smrću ukoliko se utakmica ne završi onako kako je on zamišljao.

Jelica je dodala da je uprkos svemu oprostila svojim roditeljima, ali smatra da je njena porodica daleko od toga da ponovo bude skladna.

Oprostila sam i ocu i majci, ali nismo u kontaktu. Otac me nikada nije zvao, majka takođe me nije pozvala. Zvala me je Ana i rekla mi je da joj je teško i ja je potpuno razumem – rekla je Jelica.

Jelica Dabović kao glavni razlog toga što je napisala knjigu jeste da se podigne svest o nasilju u porodici i šokirana je činjenicom da je sve više žena ubijeno nakon što su trpele nasilje.

Pored svega, Jelica je dodala i da je pretrpela pokušaj silovanja, ali nije želela da otkrije o kome se radi, s obzirom da je muškarac koju ju je seksualno zlostavljao i te kako poznat široj javnosti.

Ne želim da pričam o tome. Toga ima u mojoj knjizi, ali ne želim nikoga da imenujem, niti da dajem toj važnosti, već želim da dam važnosti potpuno drugim stvarima, a to je da niko ne priča o pokušaju silovanja ili silovanju. Niko od javnih ličnosti nije stao pred javnost i rekao, “Da, ja sam pretrpeo-la silovanje ili pokušaj silovanja – rekla je Jelica.

Jovana i Srđan su insistirali da otkrije identitet osobe koja je pokušala da je siluje, a kako je sve vreme odbijala, zamolili su je da barem kaže da li je osoba koja ju je zlostavljala poznata ličnost.

Ta osoba jeste u javnom životu, odavno. Od njegove mladosti je u sportu, ali problem je u tome što niko to ne iznosi – otkrila je ona, a Jovana je dodala da upravo to ne iznosi ni ona, a Dabovićeva joj je odgovorila:

Ne vidim svrhu u tome da ga imenujem, ali svako ko pročita knjigu znaće o kome se radi, on će znati, njegova porodica – rekla je Jelica i šokirala javnost.

Kako je Dabovićevoj vremenom bilo izuzetno teško da govori o svemu što joj se desilo, voditelji su joj se zahvalili i pozdravili sa njom.