Povećana kazna bivšem zameniku direktora ‘Srbijagasa’ za ubistvo dečaka

Za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo jedan dečak, Apelacioni sud u Novom Sadu povećao je danas kaznu bivšem zameniku generalnog direktora „Srbijagasa" Radoslavu Vujačiću (63) na dve godine zatvora, dok je prvobitno bio osuđen na godinu ipo.

Vujačić je sa 1,9 promila alkohola u krvi upravljao motornim vozilom koje je išlo upola brže nego što je dopušteno, i udario i usmrtio dečaka na biciklu.

Veće Apelacionog suda kao razlog za povećanje kazne navodi to što je Viši sud propustio da kao otežavajuću okolnost oceni „drastičnost kršenja saobraćajnih propisa” koja je bila

„bezobzirna”.

Veštaci su utvrdili da je Vujačićevo vozilo u trenutku udesa išlo brzinom od 83 kilometra na sat, iako je na tom delu puta dozvoljeno 50 kilometara na sat.

Sud dodaje da je kaznu povećao i zato što je u nesreći poginuo maloletnik čiji „doprinos za nastanak nesreće ne može biti dovoljan za ublažavanju kazne”.

Apelacioni sud je Vujačiću prodružio i meru zabrane upravljanja motornim vozilom pošto izađe iz zatvora – sa dve na tri godine.

Na prvobitnu presudu Višeg suda u Novom sadu žalili su se i Više javno tužilaštvo i Vujačić, ali je njegova žalba odbijena.