POŽAR U LUČANIMA NAMEŠTEN? Nova stranka otkriva pravi razlog ovog incidenta

požar
Foter.com / CC0

Nova stranka izrazila je sumnju da je požar u fabrici namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima priprema za privatizaciju fabrike "ispod cene".

 

Stranka je ocenila da je drugi požar koji se u toj fabrici dogodio za 20 dana rezultat “ignorantskog odnosa” vlasti prema namenskoj industriji i izrazila sumnju da se ta grana ignoriše namerno i iz interesa.

U prilog tome govori i činjenica da su se nesreće desile baš onda kada je Aleksandar Vučić intenzivirao najave privatizacije namenske industrije”, navodi se u saopštenju. 

Ta stranka je u saopštenju optužila vlast da “rasprodaje državu zarad ličnog bogaćenja nekolicine njih“. 

–Scenario dobro razradjen i više puta upotrebljen: sistematsko uništavanje preduzeća, uz istovremeno srozavanje zaposlenih na minimum ljudskog dostojanstva, da bi se onda uz fanfare i sve počasti dočekao ‘spasilac’ (uglavnom iz kruga bliskih prijatelja vrha vlasti) koji je prihvatio molbu da za dinar otkupi ono što razjeda srpsku privredu– navodi se u saopštenju. 

Kako se dodaje, “po tom principu” su “rasprodati resursi od nacionalnog značaja“, poput priobalja Save za “Beograd na vodi” i da su tako “u Vinči buktali požari baš uoči najave javno-privatnog partnerstva za tamošnju deponiju“.