Pozlilo profesorki koja je 10 dana zaključana u kabinetu

Radojki Mikšin, profesorki informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu, koja od 20. juna protestuje zbog otkaza, zaključana u kabinetu informatike u toj srednjoj školi, danas je pozlilo, zbog čega je Hitna pomoć morala da interveniše.

Uprkos činjenici da joj se zdravstveno stanje pogoršava, Mikšin je naglasila da će nastaviti protest sve dok ministar prosvete ne reši njen problem.

Mikšin je agenciji Beta rekla da se njeno zdravstveno stanje pogoršava, zbog čega je danas intervenisala hitna pomoć, ali da ne želi da prekine štrajk glađu dok ne bude vraćena na posao.

Ona je ranije danas izjavila za Tanjug da je poslala pisma premijeru i predsedniku Srbije, kao i ministrima pravde i prosvete.

– Svima sam u naslovu pisama stavila da sam još živa. Napomenula sam im da štrajkujem već deset dana i da niko ne reaguje na ovaj moj potez. Pitala sam ih da li to znači da ljudski život ne vredi ništa – kaže Mikšin.

Ona je dodala da ostaje zaključana, jer je prema njenom mišljenju sud učinio nepravdu, proglasivši da ona nema kvalifikacije za profesora informatike.

Šumarska škola je rešenje o prestanku radnog odnosa, koje Mikšin nije htela da primi i potpiše, postavila na oglasnoj tabli škole, i nakon osam dana od dana postavljanja, to rešenje će postati pravosnažno.

Apelacioni sud u Kragujevcu je u februaru ove godine odbio žalbu Radojke Mikšin kao neosnovanu, odbacujući njene navode da poseduje dokumente i licencu za obavljanje posla profesora informatike.loading...