Prave jaku opoziciju? LDP nudi pregovore DS

Liberalno demokratska partija (LDP) spremna je da razgovara sa Demokratskom strankom (DS) o stvaranju šireg demokratskog bloka, koji bi bio sposoban da ponudi odgovore na sve probleme u društvu.

Portparol LDP Jovan Najdenov rekao je agenciji Beta da je ta partija krajem 2013. godine inicirala razgovore sa DS o stvaranju nove političke organizacije koja bi bila sposobna da ponudi odgovore na sve probleme u ovom društvu.

– Spremni da razgovaramo sa svima koji i dalje imaju takvu želju ali moramo da utvrdimo teme unapred. Cilj tih razgovora ne sme biti samo prost zbir svih stranaka koje bi činile protivtežu aktuelnoj vlasti a da u tom dogovoru nema političke sadržine – naveo je on.

Prema njegovoj oceni, bitno je da se u zemlji urušenih institucija napravi politička ravnoteža vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci ali samo sa jasnim ciljevima i strateškim planom rešavanja problema građana Srbije.

– U te ciljeve spadaju reforma javnih preduzeća koje godinama beleže velike gubitke, reforma administracije, reforma u pravosuđu, nastavak evropkim inegracija – kazao je Najdenov dodajući da bi trebalo izbeći intrige i spletke koje su bile odraz dosadašnjeg političkog života u Srbiji.

Lider DS Bojan Pajtić rekao je nakon izbora na čelo te stranke da planira organizovanje demokratskog bloka, u koji će biti pozvane Nova demokratska stranka i Liberalno demokratska partija.