PREDAH ZA UČENIKE: Sutra počinje drugi deo ZIMSKOG RASPUSTA, samo u jednoj školi đaci idu do 5. februara

škola
pixabay.com/ilustracija

Prvo polugodište u osnovnim i srednjim školama u centralnoj Srbiji završava se danas i učenici će na raspustu biti od 1. do 9. februara.

 

U pitanju je drugi deo zimskog raspusta, a prvi je iskorišćen u vreme novogodišnjih i božićnih praznika.

Drugo polugodište počinje 12. februаrа.

Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2017/2018. godinu, u toku školske godine učenici imaju jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.

Učenici Prve kragujevačke gimnazije koja je pretrpela veliku materijalnu štetu u podmetnutom požaru 4. januara neće sutra otići na raspust, već u ponedeljak 5. februara.

Direktorka škole Slavica Marković rekla je agenciji Beta da je nastava za gimnazijalce produžena do kraja ove sedmice zbog obaveze da se nadoknadi pet radnih dana koji su izgubljeni zbog požara u školi.

Naime, zbog saniranja posledica požara djacima Prve kragujevačke gimnazije prvi deo zimskog raspusta bio je produžen nedelju dana, pa su se umesto 9. januara na nastavu vratili 15. januara.

Prema rečima Markovićeve, još dva dana nastave biće nadoknadjena radnim subotama.

U podmetnutom požaru u Prvoj kragujevačkog gimnaziji potpuno je uništeno nekoliko prostorija školske administracije, zbornica i učionica, a šteta je procenjena na oko 20 miliona dinara.