Predomislio se: Pajtić povukao predlog da Matavulj bude sekretar za poljoprivredu

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić povukao je danas predlog da Milan Matavulj, profesor novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, bude potpredsednik vojvođanske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Nakon konsultacija sa koalicionim partnerima, Pajtić je povukao predlog za izbor novog potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, navodi se u saopštenju za javnost iz Pajtićevog kabineta.

Dodaje se da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nastaviti normalno da obavlja poslove iz svoje nadležnosti. Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ranije danas je izjavio da će sazvati sednicu pokrajinskog parlamenta nakon što je od Pajtića dobio predlog da Matavulj bude novi pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

– Pošto je reč o veoma važnom resoru poljoprivrede, ja ne želim da prođu meseci a da Vojvodina nema pokrajinskog sekretara za poljoprivredu – rekao je Pastor za agenciju Beta i dodao da će sednicu sazvati u skladu sa poslovničkim pravilima. Taj resor donedavno je vodio potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić, koji je razrešen dužnosti nakon što je javno rekao da će podneti ostavku.