Predsedniku Nikoliću CVEĆE i VINJAK za rođendan: Od Mihajlovićeve i Ilića dobio SAMO POLJUPCE

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na Sretenje proslavio je 63. rođendan.

Kako pišu Naše novine, predsednik je u nedelju celog dana primao čestitke, što za Dan državnosti, što za svoj rođendan.

Nikolićevi saradnici i savetnici u Predsedništvu organizovali su slavlje za svog šefa pre nego što su počele protokolarne aktivnosti povodom Dana državnosti.

– Predsedniku smo poklonili zbirku svih njegovih političkih govora i grb porodice Nikolić. Od savetnika je dobio ‘Istoriografiju’ – kaže jedan od Nikoićevih saradnika na Andrićevom vencu.

Nikoliću su sve zvanice čestitale i Dan državnosti i rođendan. Ministar odbrane Bratislav Gašić poklonio je predsedniku flašu ”Rubinovog” vinjaka ”peticu”.

– Ja sam tradicionalista i kod mene se zna red. Znam da je predsedniku rođendan na Sretenje i zato sam na prijem otišao s flašom pića za domaćina – kaže Gašić.

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić među prvima je predsedniku Nikoliću čestitao rođendan, ali mu poklon nije kupio jer je, kako kaže, malo glupo da ministar šefu države kupuje poklon.

– To što je Toma rođen na Dan državnosti i na pravoslavni praznik Sretenje, za mene je vrlo simbolično. Nismo do sada imali predsenika koji je rođen kad i Srbija. I moj pokojni otac je rođen na isti dan, čak se zbog toga i zvao Sreten. Zato i pamtim Tomin rođendan – rekao je ministar Ilić.

Na prijemu povodom Dana državnosti predsedniku su rođendan čestitali i mnogi predstavnici diplomatskog kora, a od ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata dobio je ogroman buket cveća.