Premijer moli ministre da letuju u Srbiji – Evo gde će se oni stvarno odmarati

Aleksandar Vučić je zamolio srpske ministre da bar deo svojih godišnjih odmora provedu u nekoj od destinacija u Srbiji.

Jedan od ministara je za „Blic” otkrio da je premijer na sednici Vlade u četvrtak apelovao na kolege da ličnim primerom pokažu razumevanja za veliku ekonomsku krizu koja je zadesila Srbiju i da deo novca od zarade potroše u svojoj matičnoj zemlji.

– Nije to bila nikakva direktiva, već samo sugestija da bi bilo dobro da ljudi koji vode Srbiju deo novca za odmor potroše u nekom od naših letovališta i da tako ličnim primerom pomažu ekonomiju Srbije. Neka ministri deset dana provedu gde god žele i na kojim god morima žele, ali neka bar pet dana odmore i potroše novac na nekom jezeru, planini ili banjama kojih ima dosta u Srbiji – prepričava izvor.

Prema rečima izvora kojeg „Blic” nije imenovao, reakcija ministara nije bila ohrabrujuća, jer su mnogi bili namršteni zbog takvog predloga.

Pretpostavlja se da će premijer Vučić svoj odmor, koji traje nešto više od dva dana, odnosno od petka po podne do nedelje uveče, provesti na Borskom jezeru. On se kao i nemački funkcioneri zbog krize odmor provesti u svojoj državi.

Ovde će neki ministi letovati:

Zorana Mihajlović, potpresednica Vlade – zbog velikih obaveza nije još odlučila, a do sada je išla sa sinom na more.

Dušan Vujović, ministar finansija i privrede – deo odmora svakako provodi u Srbiji.

Aleksandar Antić, ministar energetike – još ne razmišlja o odmoru sve dok ne počne proizvodnja uglja sa kopa Crljeni i ispumpavanje vode sa kopa Tamnava.

Branislav Gašić, ministar odbrane – neće nigde letovati zbog mnogo posla, a ako ugrabi slobodan vikend ići će u neku srpsku banju.