Premijer obećava: Svako ko je ostao bez kuće, dobiće je

U Obrenovcu je danas potpisan ugovor o izgradnji prvih 10 kuća, koji su potpisali predstavnici Blic fondacije, grada Beograda i Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja i nadležnih institucija, a premijer Aleksandar Vučić je najavio da će u narednih 15 dana u svim mestima početi izgradnjia kuća koje su pogođene poplavama.

– Svaki čovek koji je ostao bez kuće, dobiće kuću – poručio je premijer Vučić.

Kako je rekao, država će finansirati izgradnju svih srušenih kuća, konkretno u Obrenovcu 14 kuća, a verovatno još 50 finansiraće prijatelji iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata.

Kako je naveo, za 10 dana bihe završene sve procedure pa će građani poceti da dobijaju novac za oštećene kuće.

Vučić je rekao da se sa nekim stvarima, kao što je gradnja kuća ili podela pomoći sačekalo i da je to bilo malo odloženo zato što su sve procedure morale da budu ispunjene.

On je naveo da su te procedure bile neophodne kako bi se izbeglo ono što se dešavalo u Kraljevu i Valjevu gde je, kako je kazao, ukradeno više nego što je donirano.

Kako je naveo, tražiće se donatori koji bi mogli da obezbede, tehniku, televizore i druge aparate…

– Nije lako vratiti se u pređašnje stanje, ali sam uveren da će Obrenovčani, ali i svi drugi biti zadovoljni angažmanom države, ali i vraćanjem života u svoje gradove – rekao je Vučić.

Kako je precizirao, sakupljeno je 29 miliona evra pomoći u uskoro će biti održana i donatorska konferencija.

Vučić je rekao da se radi o 600 do 800 uništenih kuća, tako da će se izgraditi i taj broj potpuno novih stambenih jedinica, rekao je premijer Vučić i dodao da će se taj posao završiti do oktobra kako bi građani zimu dočekali sa krovom nad glavom.

Danas je počela izgradnja prvih 10 montažnih kuća za smeštaj lica pogođenih u polavama, a završetak radova predviđen je za 28 avgust.