Premijerka došla u posetu školi, pa DOBILA POKLON! Pogledajte kako izgleda PORTRET ANE BRNABIĆ (FOTO)

Ana Brnabić
Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je, povodom obeležavanja Dana studenata, kazala da će "Vlada dati sve od sebe da napravi što bolje uslove da studenti ostanu u Srbiji i da rade za svoj narod".

 

Brnabić je prilikom obilaska Visoke medicinske škole u Ćupriji poručila studentima da nakon školovana ostanu u Srbiji.

– Prosveta je jedan od prioriteta Vlade Srbije. Mi želimo da prosvetu vratimo na mesto koje zaslužuje i da vama koji želite da učite i napredujete imate najbolje uslove za to i da gradimo društvo u kome se znanje ceni – rekla je Brnabić.

Ona je kazala da aktuelna vlast u Srbiji mnogo ulaže u zdravstvo, koje je, kako je ocenila, bilo dugo zapostavljeno, zbog čega su najbolji doktrori, tehničari i medicinske sestre odlazili iz Srbije.

– Želimo to da promenimo kroz dva načina. Jedan je kroz ulaganje u infrastrukturu. Otvorili smo Klinički centar u Nišu koji može da se poredi sa najboljim zdravstvenim ustanovama u Evropi. U maju počinjemo radove u Kliničkom centru Srbije, a nakon toga u KC Vojvodine i KC Kragujevac. Do kraja godine završavamo radove u sedam bolnica u Srbiji i počinje izgradnja Tiršove 2 – rekla je Brnabić.

Nakon obilaska u svečanoj sali škole priređena je priredba, a tim povodom premijerki je uručen i portret sa njenim likom. 

 

Foto: Betaloading...