Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je, povodom obeležavanja Dana studenata, kazala da će "Vlada dati sve od sebe da napravi što bolje uslove da studenti ostanu u Srbiji i da rade za svoj narod".

 

Brnabić je prilikom obilaska Visoke medicinske škole u Ćupriji poručila studentima da nakon školovana ostanu u Srbiji.

– Prosveta je jedan od prioriteta Vlade Srbije. Mi želimo da prosvetu vratimo na mesto koje zaslužuje i da vama koji želite da učite i napredujete imate najbolje uslove za to i da gradimo društvo u kome se znanje ceni – rekla je Brnabić.

Ona je kazala da aktuelna vlast u Srbiji mnogo ulaže u zdravstvo, koje je, kako je ocenila, bilo dugo zapostavljeno, zbog čega su najbolji doktrori, tehničari i medicinske sestre odlazili iz Srbije.

– Želimo to da promenimo kroz dva načina. Jedan je kroz ulaganje u infrastrukturu. Otvorili smo Klinički centar u Nišu koji može da se poredi sa najboljim zdravstvenim ustanovama u Evropi. U maju počinjemo radove u Kliničkom centru Srbije, a nakon toga u KC Vojvodine i KC Kragujevac. Do kraja godine završavamo radove u sedam bolnica u Srbiji i počinje izgradnja Tiršove 2 – rekla je Brnabić.

Nakon obilaska u svečanoj sali škole priređena je priredba, a tim povodom premijerki je uručen i portret sa njenim likom. 

 

Foto: Beta