Priča koja je uzdrmala Srbiju dobila epilog: Evo zašto dečaka u novosadskoj bolnici NIKO NE OBILAZI

Bolnica
Pixabay.com/Ilustracija

Porodica dečaka M. K. (4), koji je duže od godinu dana na lečenju, živi na rubu siromaštva u selu Horgoš, ali o bolesnom dečaku nijednog trenutka nije prestala da brine.

 

Naime, pre par dana Srbiju je uzdrmala vest o dečaku koji već 13 meseci leži u novosadskoj Dečjoj bolnici, a njegovi roditelji nisu se pojavili od kada je dovezen na lečenje, niti ga iko posećuje, kako je preneo Blic.

Međutim, porodica dečaka M. K. (4), kako danas pišu Večernje novosti, živi na rubu siromaštva u selu Horgoš, ali o bolesnom dečaku nijednog trenutka nije prestala da brine.

To što ga nisu posećivali, ne znači da su ga zaboravili. Novi Sad nije blizu, a za nekoga ko nadniči da bi prehranio četvoro dece, tih nekoliko hiljada dinara je kao milion – kaže Izolda Pap, meštanka Horgoša.

I ostali kažu da porodica živi skromno, da su došli sa salaša između Horgoša i Malih Pijaca i da zbog potrage za jeftinijim smeštajem, često menjaju adresu, a da sada borave u stanu u samom centru.

MLADI ŽELE NA SELO: 74 bračna para iz Vojvodine dobila sredstva za kupovinu seoskih kuća

Njihove reči potvrđuje i Timea Barat Kljajić, direktorka Centra za socijalni rad u Kanjiži, dodajući da su uslovi u kojima žive skromni, ali da vode računa o higijeni i ispunjavaju potrebe porodice, pišu Večernje novosti.

Od nastanka zdravstvenih problema deteta, porodica je učinila sve kako bi mu obezbedila neophodne ulove za rast i razvoj u skladu sa njegovim stanjem – navodi direktorka.

OPŠTINA U SRBIJI KOJA MISLI NA RODITELJE: 500.000 dinara daje za vantelesnu oplodnju

Za vreme lečenja bolnica je kontaktirala više puta Centar za socijalni rad. Kada je dete pušteno iz bolnice, očuh deteta je iznajmio automobil da bi porodica preuzela brigu o M. K. Dečak je nešto više od tri meseca neprekidno u bolnici, deda i očuh su ga povremeno posećivali. Roditelji su se redovno interesovali telefonom i nisu koristili pravo da borave uz dete dok je u bolnici, zbog potpune jezičke barijere kod majke, i zbog najmlađeg deteta, rođenog 2014. godine.