PRIJAVITE NASILNIKE: Ove godine u Srbiji ubijeno 17 žena

Nasilje nad ženama
Printscreen/Youtube

Povodom najnovije tragedije kada su u porodičnom nasilju život izgubile žena i jedna beba, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost apeluje na sve građanke da prijave nasilnike i svaki oblik nasilja.

 

“Apelujemo, molimo sve, od roditelja, komšija, poznanika i sugrađana da policiji, tužilaštvu i centrima za socijalni rad prijave nasilnike. To je jedini način da se spase život žena i dece”, navode u Koordinacionom telu kojim predsedava potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Iz Koordinacionog tela naglašavaju da se čitavo društvo mora uključiti kako bi se sprečile tragedije poput one koja se dogodila u Veterniku.

“Ako znate ili vidite da neko maltretira ili tuče ženu i decu, prijavite nasilnika. Nema izgovora da „to nije moja stvar“ ili „neću da se mešam“, nasilje nad ženama nije privatna stvar, već problem celog društva. Prijavljivanje nasilnika na vreme može da spase život žena”“, kažu u Koordinacionom telu.

Od početka godine ubijeno je 17 žena i troje dece, dok su u poslednjih deset godina 316 žena žrtve rodno zasnovanog nasilja.loading...