Prodaju se za 4 evra: Na novosadskim ulicama više stotina prostitutki

Na novosadskim ulicama ima više od 300 prostitutki, koje usluge naplaćuju od četiri do maksimum 30 evra, što zavisi od životne dobi mušterije.

Mlađim mušterijama seksualna usluga naplaćuje se po višoj tarifi, a starijim po nižoj, dok se specijalne želje mušterija posebno naplaćuju, piše današnji novosadski „Dnevnik”.

Prodavačice ljubavi najvidljivije su kod novosadske Kaćke petlje, a pod budnim okom makroa usluge najčešće pružaju Romkinje, među kojima ima i maloljetnica.

Makroi su veoma često članovi porodica tih devojaka i žena, koji budno paze da stvari s mušterijom ne bi krenule naopako.

Kada je reč o izboru lokacije mašti i iznenađenjima nema kraja, a najnovija “ordinacija” prodavačica ljubavi je autobuska stanica na novosadskom Novom groblju.

U Novom Sadu postoji i svratište za seksualne radnice, na tajnoj lokaciji u koje dnevno dođe desetak žena, da se okupaju, operu odeću ili sebi nešto skuvaju.

Osim ulične, u Novom Sadu ima i takozvane visoke prostitucije, gde devojke i žene usluge klijentima pružaju u noćnim klubovima i elitnim hotelima.

U Novom Sadu sve je češća i klupska prostitucija koja podrazumeva da se devojke za novac nude u raznim kafićima, klubovima i barovima, a da gazde od tog posla uzimaju pozamašnu proviziju.

Ovim poslom najčešće se bave studentkinje, ali ima i zaposlenih žena kojima je seksualna usluga dodatni izvor prihoda.

Kada je reč o zakonskoj regulativi, Krivični zakonik Srbije predviđa novčanu kaznu i kaznu zatvora od pet meseci do pet godina za one koji podvode žene, odnosno makroe.

Zanimljivo je da se u Srbiji prodaja tela ne tretira kao krivčno delo nego kao prekršaj. Tako se prodavanje ljubavi tretira kao remećenje javnog reda i mira za šta je uz novčanu, propisana kazna zatvora do mesec dana.