Profesorka zbog otkaza počela štrajk glađu

Profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu Radojka Mikšin (55), koja se zaključala u svom kabinetu odbijajući da primi rešenje o prestanku radnog odnosa, počela je štrajk glađu sve dok ne bude vraćena na posao.

Njoj je juče uručeno rešenje o prestanku radnog odnosa, na osnovu odluke Kragujevačkog Apelacionog suda pokušala da uruči službenica škole, koju je profesorka izvesno vreme zadržala u zaključanom kabinetu.

– Od štrajka ne odustajem, sve dok se ne izborim za svoje pravo, a juče sam kada je gospođa iz protokola došla da mi uruči rešenje o otkazu, zaključala kabinet želeći da razgovaramo, posle čega sam pozvala svog supruga da pozove policiju koja je brzo došla i oni su sve vreme sa mnom u kabinetu – rekla je Radojka Mikšin.

Ona je dodala da joj se za period od tri godine i sedam meseci, od momenta prvog prestanka radnog odnosa posle čega je vraćena na posao, Ministarstvo za prosvetu duguje oko 20.000 evra.

– Za te tri godine i sedam meseci, procenjeno je da mi se na ime zarada duguje oko 20.000 evra, s tim što je ta cifra u međuvremenu sigurno porasla s obzirom na kamate – kazala je Mikšin.

Načelnik kraljevačkog Odeljenja za prosvetu Žarko Milosavljević rekao je agenciji Beta povodom reakcije profesorke da se mora postupiti po odluci Apelacionog suda.

– To je odluka apelacionog suda po kojoj mora da se postupi, i žao mi je što je izazvala takvu reakciju – izjavio je Milosavljević.